Saker att göra

Bridge är som sagt inte helt enkelt att lära sig och kräver att man är fyra spelare. Det kan också vara så att man har barn som inte blivit stora nog att helt och fullt kunna spela ordentligt och det kan då vara både smartare och roligare för barnen om man spelar något annat istället. Det finns gott om kortspel som riktar sig till små barn som man kan spela. Det finns också gott om andra saker man kan spela. Vi har ju så klart massor av andra kortspel, brädspel men sen även instrument. Har man små barn kan det vara jättekul att göra en egen flöjt och låta barnen spela. För er som minns gick det ett program på tv för många år sedan som hette Hajk. Där lärde Bengt Alsterlind oss att bygga egna flöjter, säckpipor och andra roliga saker. Ljudet är kanske inte det absolut bästa i dessa men det kan vara en väldigt rolig grej att göra med barnen. Vill eller kan man inte göra egna instrument så finns det naturligtvis att köpa i din lokala musikaffär och det kan vara en utmärkt sysselsättning för både som stora.

Att lära sig spela instrument bra är inte helt lätt och det tar lång tid att bli duktig men tar man sig tiden så är det en enorm belöning. Det är också något som stimulerar hjärnan och hjälper till med barnens utveckling. Vilket instrument man ska välja eller fokusera på kan diskuteras. Min ringa mening är att gitarr antagligen är bäst eftersom det är hyffsat enkelt att ta med en gitarr var man än ska eller är samt att det är ett roligt instrument att spela. Piano är egentligen min personliga favorit men eftersom det är lite otympligt att ta med sig pianon så faller det här alternativet något. Visst finns det små synthar och keyboards nuförtiden som man kan ha med sig men känslan i dessa skiljer sig stort från pianon och det är inte lika bra helt enkelt. Sen har vi ju massor med blåsinstrument som flöjt, trumpet och liknande. Följt är förhållandevis enkelt att lära sig och det är också billiga att köpa samt otroligt smidiga att ta med sig.

Vill man inte spela instrument så finns det massor med sporter men om det nu är så att man är inomhus och har tråkigt för att vädret är dåligt så faller de flesta sporter bort då dessa med fördel utövas utomhus. Så ska man vara inne är instrument perfekt. Även brädspel är ett fenomenalt alternativ men om brädspel ska vi prata mer i nästa inlägg.